2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!
The project includes a series of daily activities. Eating, resting, working (or planting), cooking, meditating - a cycle of faith for vegetarians and meditators

The Quê

Firm LocationHo Chi Minh, Viet Nam
Project locationDistrict 2 , Ho Chi Minh City , Vietnam
Company23o5 Studio
Lead ArchitectNgo Viet Khanh Duy
Design TeamNguyen Minh, Pham Duc Minh, Vo Thanh Linh, Hue Tran
ClientPrivate

The Quê, project is designed with the proportions and form of the traditional architecture form - a metaphor about a communal house in the village - "Dinh". Located in the middle of many high houses and apartments behind, the project sought to create the best viewing platform for the inside and outside scenery. Defined as a home stay facility type motel and restaurant, meditate regenerative place. The project is a renovation, including architecture, garden landscape. The main house was demolished and only the concrete frame structure was retained.