2021 AWARDS - WINNERS ANNOUNCED!
Aerial View/Yunchao Xu

Kindergarten of Museum Forest

Firm LocationShenzhen, China
Project locationShenzhen, China
CompanyYunchao Xu/Atelier Apeiron/SZAD
Lead ArchitectYunchao Xu
Design TeamHongrui Liu, Jiachuan Qi, Jianxuan Chen, Yang Shi
ClientShenzhen No. 2 kindergarten

This is a kindergarten reconstruction and expansion project, located in the first residential community built in Shenzhen in the 1980s. Rather than following the traditional matrix layout, we developed a new geometric relationship between the new building and the site, by organizing a series of axises in different directions. It is the best way for classrooms to avoid the influence from the residentials and the main road. The gaps among the education blocks give the smooth flow to the entire campus. The new together with the old building enclose a large oval courtyard to hold various events.