2023 AWARDS IS OPEN NOW

Solitude • Vision

PrizeHonorable Mention in Interior Design / Residential Interior
Firm LocationTaipei City, Taiwan
CompanyONE Research Design
Lead ArchitectZONG-YING CHEN
Design TeamZONG-YING CHEN

The TV cabinet and the black iron chased display shelve are designed with suspension and volume contrast. Besides, the texture of the dolomite brick is like clouds, and the space between them shows a sense of visual continuity. Last but not least, the designer combines the bookcases in red, yellow, and blue with a black iron shelve, which looks like a large painting by Piet Mondrian and has both display and practical functions. The designer uses straight lines to curved lines, single lines to arrays, geometric lengths, square correspondences, and staggering to create layers and uniqueness.