2023 AWARDS IS OPEN NOW
Aerial View Of Reception Room/ Li Yao

Shaoxing Rice Wine Town Reception Room

Firm LocationHangzhou, China
Project locationThe intersection of Guangxiang Road and Planned Yexi Road, Yuecheng District, Shaoxing, Zhejiang Province, China
Companygad
Lead ArchitectProject Director: Wei Zhang
Design TeamProject Creative: Kesuo Wu; Other Team Members:Yiran Wang, Xiaoyu Sun, Chenglong Ma, Hengyi Cai, Fangyuan Yang, Yuxin An; Structure: Damin Hu, Guangyong Ren, Dianyu Sun; Water Supply and Drainage: Lian Zhang, Qi Huang; HVAC: Fangfang Li; Electrical: Guoping Chen; Interior Design: Interior Architecture Studio; Landscape Design: Guangzhou Guanji Landscape Co., Ltd.; Construction Drawing Design: gad
ClientSUNAC China Holdings (Southeast Region) Group

Shaoxing rice wine has a long history and its culture is deeply rooted in this soil. Due to the functional transformation in different periods and the avoidance of large-scale civil construction, the division of architectural space must be flexible. Drawing on the strong functional adaptability of traditional wooden frame architecture and Domino architecture system, the scheme decided to take 4.8mx4.8mx4.8m cubic square as the basic module of the building. Smaller span can also achieve higher indoor net height, and meet the requirements of exhibition experience and commercial operation.