2023 AWARDS IS OPEN NOW
Perspective View From The River Side/ Li Yao

Wuhan Shipyard Community Center

Firm LocationHangzhou, China
Project locationThe former site of the former Nanhua Shipyard, on the east side of the Yangtze River and on the south side of the Yangtze River Bridge at Parrot Island, Wuhan, Hubei Province, China
Companygad
Lead ArchitectProject Director: Wei Zhang
Design TeamProject creative: Wei Zhang, Jian Qin, Jian Liu; Other Team Members: Jian Qin, Jian Liu, Xingjun Zhang, Jinqing Lu, Xuan Wu, Honglin Zhou, Jiacheng Shen, Huaying Bao, Junjie Zheng, Zhanjie Jin, Kai Ren, Zhiming Lu, Xingkai Yu
ClientWuhan chengdi Hongrong Real Estate Co., Ltd.

The architecture itself is polysemous, which not only directly expresses the solemn tension, but also interprets the coexistence of strength and lightness. The bottom floor of the building has no windows and is retracted inward, and it is like a ship traveling against the background of the mirrored pool, which brings the fun from the dynamic and static contrast. The meaning of the giant ship is self-evident. As the angle changes, the building is like a thin sheet of paper being folded and shaped, infused with a sense of strength.