2023 AWARDS IS OPEN NOW
The new SFCM Bowes Center strikes a commanding yet contextually-sensitive presence in the center of the San Francisco cultural and arts district. (c) Tim Griffith

San Francisco Conservatory of Music Ute and William K. Bowes, Jr. Center for Performing Arts

Firm LocationSan Francisco, United States
Project locationSan Francisco, CA
CompanyMark Cavagnero Associates
Design TeamGC: Pankow MEP Engineer: Meyers+ Structural Engineer: Tipping Structural Engineers Lighting: Auerbach Glasgow Acoustics(Performance): Kirkegaard Acoustics(Housing): Salter Inc. AV/Theater: The Shalleck Collaborative Façade Consultant: Maurya McClintock Facades Landscape Architect: GLS Sustainability Consultant: Thornton Tomasetti Photography: Tim Griffith & Kyle Jeffers
ClientSan Francisco Conservatory of Music

Set within the Civic Center cultural and arts district, the San Francisco Conservatory of Music’s Bowes Center is a dynamic social and cultural destination that melds musical education, performance, and public experience. The new building is designed as an urban “vertical village” incorporating housing, dining, classrooms, rehearsal rooms, performances spaces, faculty offices, and a radio station under one roof. Two jewel-box performance halls wrapped in glass visually reveal the creativity occurring within and serve to welcome the public inside to experience world-class performances.