2023 AWARDS IS OPEN NOW
The relationship between architecture - human - nature

Phu Quy Island Community Living Center

PrizeHonorable Mention in Architectural Design / Cultural Architecture
Project locationPhu Quy Island, Binh Thuan Province, Vietnam
University/SchoolVan Lang university
Lead ArchitectQuy Ngo
ClientPhu Quy island people

The project proposes a community center for the residents of Phu Quy island. Through imagery of people's activities on rocky beaches, the design philosophy seeks to link people, architecture, and nature. The architecture is recreated the image of rough stone blocks, creating a dialogue and interaction between the architecture and the existing rock. Stone blocks are transplanted into green or natural places to help balance between architecture and nature. On the other hand, the proportion of stone blocks is not too large, providing a sense of proximity to people.