2023 AWARDS IS OPEN NOW
View of the working space and the 'Ta-vola! table

Transformation of a garage into a architectural office

Firm LocationNantes - Barcelona, France
CompanyOnze04 Architectes
Lead ArchitectGustavo Silva-Nicoletti
Design TeamMargaux-Anne BOUVIER, Carlota ZAPATA, Wan Ting LO
ClientOnze04 Architectes

The new onze04 office is located at the Madeleine district in Nantes, in an old garage building. The refurbishment principle consisted of the addition of the agency's own designed layers (tables, shelters, lamps) to the existing constructive layers of the building (concrete beams, brick walls, terrazzo flooring). In addition to the historical furniture created by the office, we built a series of a new elements. The master piece, it’s a new suspended work table for 12 people: the "Ta-vola!, a 9-metre long laminated timber beam supporting the 7 crossbeams to which the large worktop is fixed.