Micr-O

PrizeWinner in Architectural Design / Agricultural Buildings, Winner in Architectural Design / Educational Buildings
Firm Location, Hong Kong
CompanySuperimpose Architecture
Design Team Ben de Lange, Carolyn Leung, Ruben Bergambagt, Mika Woll
ClientSun Commune

Inside the rural Tai Yang Valley, West of
Hangzhou, the Sun Commune is a local
initiative raising awareness of sustainable
farming and promoting healthy living and
outdoor activities for the increasing
urbanization of China.

Within the sun commune, Superimpose
Architecture Studio designed MICR-O to be a
learning platform for city dwellers.

The valley, with bamboo and rice fields, is
home to one hundred local farming families.
Sun Commune initiates a bottom up strategy to
sustain farmers while promoting organic food
production. It further extends as an education
platform for children from the city. Throughout
the year, kids from Hangzhou and Shanghai will
camp and learn about nature at MICR-O and
allow them to be part of a rural micro-
community.

The white canvas ‘ring’ houses camping
accommodation subdivided into segments by
the three entrance points. The external corridor
blends with the surrounding bamboo forest and
offers an alternative circulation route while
activities are happening in the central patio.
The structure is elevated, keeping the ground
nearly untouched.

The construction is an example of time-and-
cost-effective design. The simplicity of
repetitive structural ‘A’ frame creates a bold
gesture in the valley. Locally reclaimed
pinewood is used as the main structure and
floor decking.